Mjölk

Mjölk är en näringsrik dryck som de flesta tycker om i något sammanhang. Mjölken finns med olika fetthalt såsom mini-, lätt-, mellan- och standardmjölk. Nu finns mjölk även utan laktos för de laktosintoleranta. Förutom den "vanliga" mjölken, finns även andra alternativ som man kan testa på om man har någon allergi eller andra skäl.

Rismjölk finns i flera smaker och kan drickas både varm och kall. Kan även användas i matlagning. Det är en ekologisk och organisk mjölkfri dryck som är både kolesterol- och laktosfri. Rismjölk innehåller inget tillsatt socker och har låg fetthalt.

Havremjölk är gjord av havregryn och vatten som blandats och malts tilsammans med naturliga enzymer. Den är berikad med kalcium och vitamin D och innehåller även havrefibrer som har en kolesterolsänkande effekt i kroppen.

Sojamjölk är en dryck som framställs av sojabönor genom blötläggning, malning och kokning i vatten. Ofta  tillsätts även socker och just eftersom mjölken är söt, har den blivit populär att använda i kaffe latte och andra varma drycker.

OBS! Det finns ytterligare många andra sorters mjölk och man kan faktiskt göra vissa mjölksorter själv hemma.


 


Bildkälla: http://www.halsomalet.se/upload/mjolk.jpg

Kommentarer
Postat av: Cornelia

Älskar havre och sojamjölk <3<3

2008-11-09 @ 18:12:23
URL: http://annacornelia.se
Postat av: caroline

älskar mjölk. en liten fråga vilken sort av de nämnda mjölkdryckerna är nyttigast? jag har precis provat lite olika sojamjölkdrycker men de känns väldigt söta till smaken.

2008-11-10 @ 08:48:20
URL: http://winneroth.blogg.se/
Postat av: moa

nja, sojamjölkerna är oftast inte sötade, de är bara några få som är det, de naturella är nästan alltid utan socker men de har en ganska söt smak oavsett. :)

2008-11-11 @ 07:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback