Sambofällan

Här är en artikel från aftonbladet som tar upp ett intressant fenomen. Nämligen att många vars partner bestämmer sig för att gå ner i vikt, köper hem extra mycket onyttigheter för att förstöra för sin partner genom frestelser. Men inte av elakhet, utan av rädsla. Rädsla för att ens partner ska bli mer attraktiv bland andra män/kvinnor. Många vill ha kvar sin "mulliga" partner, bara för att det känns tryggt. Visst är det ironiskt? Artikeln tar även upp att den som vill gå ner i vikt, tydligt ska klargöra för sin partner att man gör det för sin egen skull och inte för att man är intresserad av andra mäns/kvinnors uppskattning.

Har ni erfarenheter kring detta?Bildkälla: http://svt.se/content/1/c6/35/68/43/godis-webb.jpg

Kommentarer
Postat av: Åsa

HejSå sjukt att göra så!

Jag tycker att min man är så snygg när han har någon dags skäggstubb och därför har han slutat att raka sig varje dag.

Min svärmor tycker att detta ser för jävligt ut och TROR att jag gör så för att ingen annan ska vilja ha honom!

Ha en bra kväll!

Åsa

2008-11-09 @ 22:16:34
URL: http://wojtansblogg.blogg.se/
Postat av: Sara

Nepp. Ingenting. Men jag har hört talas om det. Men jag skulle aldrig (om ni inte J skulle få ätstörning) köpa hem något för att förhindra viktnedgång. Han har ju på bara några måander gått ner 10 kg inför matcherna han gick i lördags, skulle hamna i rätt viktklass. Bytt fett mot muskler. Det har jag uppmuntrat honom till (eftersom han så gärna vill det), även om jag stoppade honom när han tränade för mycket (3-4 timmar 5-6 dagar i veckan). Men nej, jag gillade hans gosmage men vill han vara vältränad så får han vara det! hihi. Mig kvittar det i princip, han är lika fin ändå och jag blir lika attraherad. Och jag tror inte att han skulle lämna mig för någon annan bara för att han blev mer vältränad.

2008-11-10 @ 00:30:26
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: caroline

hej. låter helt vansinnit, tycker nog det bästa i så fall är att peppa varann och börja träna tillsammans för att båda två kan trimma sina kroppar. Själv så brukar jag hålla på en hel del, dock så tycker min sambo att det är onödigt att hålla på för mycket med kosten, men nu har vi börjat träna tillsammans och jag lagar lite nyttigare mat fast fortfarande inga bantningskurer och det fungerar bra. Dock så brukar min sambo försöka fresta mig lite ibland när jag säger att jag skall försöka dra ner på godiset genom att köpa en chokladkaka men då blir jag snarare duktigare och inte allas sugen-så det fungerar helt enkelt inte och det vet han med. =)

2008-11-10 @ 08:51:37
URL: http://winneroth.blogg.se/
Postat av: Karin

haha lät rätt sick

2008-11-10 @ 10:14:11
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Emilia

Nej, det här hade jag inte alls hört om, vad läskigt. Däremot så finns det ju forskning som visar på att man går lättare i vikt när man är sambo för att man tillsammans unnar sig en massa gott...Trevlig måndag!Emilia

2008-11-10 @ 12:08:50
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Katarina

Nä har inte varit med om det men jag fick sambokilon när jag hade ett förhållande. Det fick även han. Tur att dom är borta nu :)

2008-11-10 @ 14:55:59
URL: http://ettperfektsubstitut.blogg.se/
Postat av: Tezzan

jaså, det är därför man alltid går upp i vikt när man är i ett förhållande? Det är sabotage, helt enkelt ;)

2008-11-10 @ 16:30:02
URL: http://stjerntezzan.blogg.se/
Postat av: L

Hej! det här har absolut ingenting med detta blogginlägg att göra, men jag visste inte var annars jag skulle skriva. Du verkar ju vara kunnig när det gäller kost/hälsa och liknande. Just nu hållar jag på o går upp i vikt efter att ha ätit alldeles för lite under en period (dumt jag vet) men just nu märker jag ingensom helst förbättring i hur jag mår. Borde jag inte bli piggare av att äta mer? eller tar det lite tid för kroppen att "komma igång" igen? känns som min kropp är sååå svag fortfarande :( dessutom tappar jag fortfarande massa hår! när borde det vända? eller du kanske inte är så insatt i sånt här? Någon annan som vet?

Tack på förhand! :)

2008-11-10 @ 19:41:39
Postat av: Ida

Låter helt sjukt..men kan säkert stämma, till en viss del iaf!

2008-11-11 @ 00:06:25
URL: http://ihuvudetpaida.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nja det vet jag inte om jag tror på. Jag hoppas ialla fall att min sambo skulle stötta mig, han borde väl vilja att jag är vacker...

Men däremot så tror jag att "sambofenomentet" finns. Men då betyder det att som nyblivna sambos så är det jätte kul att laga goda maträtter med smarriga efterrätter och ligga i soffan och mysa med en godispåe framför en film. Och av detta lägger man på sig ett antal kilon.

2008-11-11 @ 12:01:27
URL: http://sandrasglutenfria.blogg.se/
Postat av: Matilda

Min kille har gått upp hela 5 kg under de 4 månader vi varit tillsammans! Men med tanke på att han låg 1 kg under BMI 19 så är det ju bara bra ;)

2008-11-11 @ 15:02:41
URL: http://bellamorte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback