Finn motivationen till träning i höst

Fick en läsarfråga från Jackie som är högaktuell nu:

"Har du tips på hur man kan få upp motivationen till att träna? Nu är det ju höst och så kallt och mörkt ute så man har verkligen ingen lust att gå ut och gå, men det behöver jag verkligen!"

Svar: Ja, detta är nog mångas dilemma just nu. Det är kallt, ruggit och mörkt ute. Det är mycket mer frestende att stanna hemma i soffan med en stor kopp te under den sköna filten. Jag vet! Men - det finns tips för er vars motivation tryter:

♣ Ladda din ipod med ny, fräsch och peppande musik regelbundet. Det är faktiskt inte lika kul att träna om man hör samma låtar om och om igen.

♣ Införskaffa träningskläder som du känner dig snygg och bekväm i. Det är trots allt roligare att svettas om man kan vara snygg samtidigt!

♦ Dra med en kompis eller familjemedlem. Alla mår bra av motion och tiden går så mycket fortare när man är två och kan prata med varandra.

♣ Tänk positiva tankar och påminn dig själv om varför du faktiskt pallrar dig ut i regn, rusk och mörker, d.v.s. för din skull, för att må bra och för att ta ansvar för din hälsa!

Belöna dig själv efter att du har tränat med exempelvis en god fruktsallad framför favoritsåpan, ett varmt skumbad eller någonting annat som just du kan se fram emot och lättare känna dig motiverad av.


Om du trots allt inte lyckas motivera dig till att ta dig ut och motionera, överväg att träna på gym. Dels slipper du gå ute i mörkret och dels har du chansen att träffa människor som kanske gör träningen lite roligare. Många tränar faktiskt till stor del just för det sociala umgänget. Gruppträning såsom aerubics, body pump, dans och spinning kanske passar dig mycket bättre än promenader ute i det kalla Sverige.

Alla är vi olika. Testa och ta reda på vad just du tycker är roligast. För det är trots allt det som allt handlar om - det ska vara roligt att träna.

Lycka till!


Med en pannlampa ser du alltid vägen framför dig ute i mörkret!

Bildkälla: http://www.mila.se/bildarkiv/bilder/nya_bilder/pannlampa3229-download.jpg

Kommentarer
Postat av: alexandra

jag undrar en sak. Kan man ersätta russin istället för godis...tänkte mest på allt fruktsocker som är i, om det blir nyttigare för kroppen?

2008-10-31 @ 11:29:42
Postat av: Jackie

Tack så mycket för svaret! :)

Coolt att du tog upp det i ett helt inlägg också.

2008-10-31 @ 11:36:57
URL: http://shackii.devote.se
Postat av: Karin

det är bara bra:) sitter på jobbet.. tokkallt ute bara:( hur är det själv?

2008-10-31 @ 13:16:35
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Karin

Det lät jättemysigt! Jag har inga planer alls!:) Kanske gymma lite och sen äta nåt gott och se nån film? Låter som en rimlig fredag hehe

2008-10-31 @ 13:27:42
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Anonym

vilken bra blogg, bra ämne!! intressant:Djaa soffan e super sköön!

2008-10-31 @ 16:07:07
URL: http://originellt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback