Quornfärs

Vill tipsa om ett vegetariskt alternativ för de som älskar köttfärssås, chili con carne och liknande rätter - nämligen quornfärs. Den är rik på proteiner och innehåller samtidigt mycket mindre fett än vanlig fläsk- och blandfärs. Bara ca 3%. 

Jag tycker att man, trots att man inte är vegeterian, kan äta vegetariska alternativ emellanåt. Om inte annat för att testa på någonting nytt.

Det är jättegott att göra en köttfärssås, fast med quornfärs. Bara blanda tomatpuré, chilisås, redning, brynta morötter, lök, champinjoner och annat som du tycker om tillsammans med quornfärs till en mustig sås. Hur gott som helst. Servera med fullkornspasta och lite riven ost. Voilà - en härlig middag!


Bildkälla: http://www.alltombostad.se/upload/33267/quorn_fars_300.jpg

Kommentarer
Postat av: Karin

jo massa popcorn. men var tvungen sluta äta godis, typ missbrukade det, åt hela dagarna. min tandläkare förbjöd mig. träningen gav inget resultat. alltså jag äter sötsaker men ingetinget godis, eller choklad, någonstans måste man sätta "gränsen". kakor äter jag ändå. ska skriva ett inlägg om det här sen:) men jag mår mycket bättre i kropp och blodsocker nu! och jag som har tränat på så hög nivå större delen av livet vet ju vad nyttig kost betyder

2008-10-28 @ 20:29:42
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Emma

Svar: Hm.. de heter ju "fiberberikat" men fiber är ju egentligen ngt helt annat; tex. bredbandsrelaterat. "Fibrer" tror jag du ska använda som kategorinamn! (jag är lärare:)

2008-10-28 @ 20:38:57
URL: http://lifeasemmaknowit.blogg.se/
Postat av: Christoffur

Vilken mustig blogg.



Nu vill jag veta vad som är grejjen med bulgur, vad är egentligen bäst som "salladsfyllning"?

2008-10-28 @ 20:52:35
Postat av: Kostrådgivaren

Christoffer: Ett inlägg om bulgur kommer inom en snar framtid.

2008-10-28 @ 21:06:40
URL: http://kostradgivaren.blogg.se/
Postat av: Miriam

Älskar din blogg!



Är du själv vegetarian? (stavas?)



Tacksam för svar =)

2008-11-02 @ 17:27:48
URL: http://miiali.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback