Ideal

Vad är egentligen ett ideal och vem bestämmer hur det ska se ut? Idealen  kan ju se väldigt olika ut i världen. I fattiga länder är det finare att vara kraftigt byggd, medan man i rika länder snarare ska se ut som om man svälter. Ironiskt nog. Size Zero-idealet är nog det mest ohälsosamma idealet som får många, främst unga kvinnor, att banta utan att vara i behov av det.

Förr skulle kvinnor, även de välbärgade, ha mycket hull och former. Det var kvinnligt och vackert. I dag skäms många kvinnor tyvärr över sina former, speciellt rumpan och höfterna. "Bimbo-looken" med gigantiska bröst och liten platt rumpa är vad många strävar efter.

En som däremot trivs i putrumpa och som till och med opererat sig för att få den ännu större, är Jennifer Lopez. Hon har inte förstorat brösten, utan rumpan. Varför? Jo, annorlunda ideal. I länder där Jennifer Lopez kommer i från, latinoländerna, anses det vara fint med stor rumpa och små bröst. 

Okej, jag förespråkar inte någon slags skönhetsoperation om det inte är extremt nödvändigt, alltså i medicinskt syfte, men det känns sundare på något sätt att operera in silikon i rumpan om man nu ska göra det ö.h.t. Men som sagt, det är en smaksak och alla har olika åsikter och ideal.

Vad tycker ni om ideal?

Jennifer är också mänsklig förresten: 


Bildkälla: http://www.veckorevyn.com/smink/artiklar/2008/osminkade-kandisar/index.xml

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är väldigt skrämmande att "Size Zero-idealet" existerar. Jag känner personligen att det är väldigt skönt att det finns kändisar som t.ex. Jennifer Lopez och Kate Winslet som motarbetar detta ideal. Det är en form av trygghet för mig, eftersom de visar att det är fullkomligt acceptabelt att väga över 50 kg.

2008-10-28 @ 11:23:14
URL: http://lakapekis.blogg.se/
Postat av: Naa

personer som J-Lo har fått mig att börja tycka om min lite större rumpa!

2008-10-28 @ 12:03:58
URL: http://saphary.blogg.se/
Postat av: katten

Såklart att size zero idealet inte är bra. Men jag blir lika irriterad när jag läser såna här inlägg. För det är bara ett annat ideal, andra krav på hur man ska se ut. Hull och former, naturligt smal eller hur man nu ser ut, sluta förespråka ideal överhuvudtaget. Det är alltid någon som inte passar in i idealet.

2008-10-28 @ 13:30:00
URL: http://ettmatvrak.blogg.se/
Postat av: Kostrådgivaren

Katten: Såklart ideal inte borde finnas över huvud taget, men det gör dem och kommer alltid att göra. Jag förespråkar inte ideal, jag diskuterar bara om ämnet.

2008-10-28 @ 14:00:23
URL: http://kostradgivaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback